Jednoduchý postup ako kŕmiť krevetky v 5 krokoch

ako_krmit_krevetky

V tomto článku vám prinášame je jednoduchých 5 krokov ako kŕmiť krevetky vo vašom akváriu. Čo sa týka kŕmenia krevetiek vždy odporúčame nenechať im len riasy v akváriu, ale mať pre mne vždy nejaké tie jelšové listy, prípadne listy mandľovníka, alebo jelšové šišky. Zároveň odporúčame používať špeciálne krmivo pre sladkovodné krevetky. V prípade ak nevieš koľko krmiva dávať, použi na otestovanie množstva týchto 5 jednoduchých krokov. 

1. Do akvária daj krmivo pre krevetky. Odporúčame používať sklenené misky, aby sa zvyšky krmiva nedostávali do substrátu. 

2. Počkaj hodinu, prípadne hodinku a pol.

3. V prípade ak v miske zostanú zvyšky krmiva, vyber ich. Na ďalší deň zníž množstvo krmiva, až kým nedosiahneš optimálne množtvo. Čo znamená, že krevetky skonzumujú všetko krmivo, ktoré si im dal.

4. V prípade ak krevetky skonzumovali všetko krmivo, zopakuj rovnaký postup aj na ďalší deň, s rovnakým množstvom krmiva. V prípade ak aj na ďalší deň krevetky skonzumovali všetko, na tretí deň daj o trošku viacej krmiva. Na základe tohto postupu potom zistíš primeranú dennú dávku krmiva pre tvoje osadenstvo.

5.Vždycky kontrolujte celkový stav vašich krevetiek, ich aktivitu, vyfarbenie a.i.. Napríklad ak vaše krevetky neprinášajú mladé osadenstvo, chyba môže byť v nedostatku proteínov v krmive. V prípade ak v akváriu spozorujete malé krevetky, odporúčame pridávať aj krmivo, ktoré je pre ne špeciálne určené.

Ako odporúčanie na záver, čo sa týka krmiva s vysokým obsahom proteínov. To krevetkám neodporúčam dávať častejšie ako 1 - 2 krát týždenne.